СЛАДКИШ С КАНЕЛА, ЯБЪЛКИ И СТЕВИЯ НИКО (БЛЕНД ОТ ЕРИТРИТОЛ И СТЕВИЯ)


Здравей :)
Ако канелата е сред любимите ти вкусове, то тогава тази рецепта е точно за теб :)
Ароматът на канела и ябълки е завладяващ, а освен това рецептата е без бяло брашно и без захар, което я превръща в здравословна :) Стига толкова приказки, виж по-долу какво ти е необходимо, за да приготвиш този сладкиш.
Продукти:
  • 150гр. настъргани ябълки
  • 130гр. брашно от лимец
  • 2 яйца
  • 55гр. олио
  • 45гр. смлени орехи
  • 40гр. стафиди
  • 1/2 ч.л. канела
  • 20гр. Стевия НИКО за готвене (бленд от еритритол и стевия)
  • 2/3 ч.л. суха мая
  • 1/3 ч.л. захар
  • 2 с.л. вода
 
Начин на приготвяне:
Разбий яйцата заедно със стевията, прибави олиото, и при непрекъснато бъркане с лъжица прибави брашното. След като е добавено около половината брашно, сложи към сместа 2 с.л. вода, за да може да поеме и останалото брашно.
Добави канелата, стафидите, смлените орехи и настърганите ябълки.
Накрая добави захарта и сухата мая
Изсипи сместа в подходящ съд за печене върху хартия за печене. Ние предпочетохме да изпечем сладкишът във форма за мъфини с 12 гнезда.
Пече се в предварително загрята фурна на 150 градуса за около 20 минути. След това увеличи температурата на 180 градуса за около 10 минути. Провери дали са изпечени, като дупчиш с клечка за зъби.
!Нещо важно, което трябва да се спомене тук -  тази смес не бухва, т.е. крайният резултат не е пухкав сладкиш, а по-скоро по-твърдичък и с леко влажна вътрешност!
От нас, приятно готвене и приятно хапване! Да ти е сладко на душата и да ти е чиста съвестта :)
Следи блога за нови рецепти! Свържи се с нас на контактите посочени в сайта www.stevianiko.bg 
Своите коментари, мнения и въпроси можеш да публикуваш във фейсбук страницата ни
Поръчай своята кутия натурален подсладител Стевия НИКО от тук:
Позрави и сладък ден,
Милена

Остави коментар